Bewust eten? Ook op vakantie!

De Belg is en blijft een Bourgondiër: eten is een belangrijk element van de vakantiebeleving.

De resultaten van een digitaal onderzoek bij 1000 Belgen uitgevoerd in opdracht door TUI door liegen er niet om: liefst 83% van de respondenten vindt het belangrijk dat het eten tijdens de vakantie lekker en gevarieerd is, zowel in het hotel zelf als in de restaurants in de buurt. We eten wel bewuster. Voor 60% is gezond eten ook op vakantie een prioriteit. Ikzelf eet altijd gezonder op reis. Minder frieten, minder vet, minder eenzijdig. Vooral aan de caravan eten we ultra gezonde groetenrijke eenpansgerechten. Heerlijk.

Appetite to discover TUI

Slechts 16% eet op vakantie liefst de Belgische keuken.  Opvallend is dat de jongeren (18-29) nog het meest van de vertrouwde gerechten houden (25%) en de senioren (60-80) het minst (12%). Dat verwondert mij sterk eerlijk gezegd. Ik dacht dat de juegd avontuurlijker was. Steeds meer mensen willen ook (af en toe) vegetarisch eten. Dit bevestigt dan weer andere onderzoeken en trends. 69% vindt het normaal dat er tijdens de vlucht ook een vegetarische maaltijd kan worden besteld, hoewel slechts 23% er misschien voor zou opteren.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s