Garnalen vissen in Kvarner

De Kroatische regio Kvarner, met onder andere de grootste Kroatische eilanden Cres en Krk heeft buiten prachtige natuur zoals het bergmassief Gorski Kotar ook twee gastronomische specialiteiten; de grote garnalen en het malse lamsvlees. De vers gevangen Kvarner scampi zijn de grootste en lekkerste in het Adriatische gebied, so I’ve been told. Het eiland Cres staat dan weer bekend om het zachte, sappige lamsvlees, voor velen de grootste troef van de Kroatische gastronomie.

Qua duurzaamheid kunnen die Kvarner scampi enkel maar beter scoren dan de in Azië gekweekte scampi die na hun oogst op zijn minst nog twee maand onderweg zijn naar een van onze Belgische havens.

Qua smaak zweer ik uiteraard bij onze eigenste Crangon crangon Noordzeegarnaal maar ik ben op zijn minst gezegd zeer geïntrigeerd naar wat de Kroatische garnaal te bieden zou kunnen hebben.

Wie ze al heeft geproefd, mag hier zeker een reactie nalaten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s