2. Goedendag!

Dankzij Corona zijn we vriendelijker geworden tegen elkaar. Het is me al opgevallen dat bij het elkaar kruisen op veilige afstand tijdens een wandeling of dicht-bij-huis fietstocht ik meer dan vroeger vaak een expliciete goedendag krijg, soms een knik of een blik van verstandhouding. Het geeft me een veilig gevoel. Een gevoel dat ik niet alleen ben en dat, mocht er iets met me gebeuren zoals een besmetting met een virus bijvoorbeeld, er iemand zal zijn  om voor me te zorgen.

Het goedendag zeggen tegen toevallige passanten is iets wat ik voor Corona in 2018 ben gestart toen ik volle voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen stemmen moest sprokkelen. Ik was en ben niet goed in het verkopen van mezelf aan lukraak pakweg totaal onbekende mensen. Een enkele keer is me dat slecht bevallen. Ik werd met name door een oude gefrustreerde mens beschuldigd van collaboratie tijdens WO II. Verblind door zijn inherente boosheid moet hij mij verward hebben met iemand anders. Ik ben geboren in 1970. Los daarvan brachten die straatbegroetingen niets dan positivisme met zich mee. Ik ben zonder dat ik er erg in had oud-collega’s van mijn moeder tegen het lijf gelopen, mijn kleuterjuf en de vroegere baas van het café waar mijn vader na de ronde met zijn post ’s middags graag ging uitblazen.

Volgens evolutiebioloog Mark Nelissen in HLN vandaag (31.03.2020) zal onze collectieve opstoot van vriendelijkheid na Corona hooguit een maand aanhouden.

Laten we voor één keer niet naar de wijze woorden van de expert luisteren. Afgesproken?

Just say hello!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s