4. Klikspaan, boterspaan…

Ik heb mijn eigen strategie om met negativisme op de social media om te gaan, ofwel met heel veel humor ofwel word je onherroepelijk van mijn profiel verwijderd. Kritiek is altijd welkom en een opbouwende discussie is verrijkend maar virtuele personen die er voor zichzelf een sport van gemaakt hebben af te breken wat een ander probeert op te bouwen, komen bij mij heel snel in de vergeethoek terecht. Het is een mensensoort die te veel energie van me af vreet.

Er is een speciale categorie bij de negativisten op de social media: de verklikkers. Recht in het gezicht durven wij Vlamingen het niet maar iemand verklikken, becommentariëren of overdragen doen we op de social media des te meer. Gewoonlijk vieren de verklikkers hoogtij in oorlogstijd. Ook in Coronatijden – we mogen dit gerust de oorlogstijd van onze generatie noemen  – komen ze massaal virtueel naar buiten. Je zal maar eens op 1m49 van elkaar staan praten. Of tijdens je wandeling 5 minuten op een bankje zitten. Of naar eenzelfde pak wc-papier staan staren in de supermarkt. De wereld zal het weten!

Klikspaan, boterspaan…

En toch lezen we nooit ergens iets over kindermisbruik. Het lijkt wel of we daar massaal de ogen voor sluiten. Nochtans zijn het nu helletijden voor gezinnen die geteisterd worden door intra-familiaal geweld, meer specifiek voor kinderen die nu even niet naar hun redmiddel, de school, kunnen. 

Dus ik vraag u, beste mens. Als je ook maar de minste glimp opvangt van een kind dat het thuis niet goed zou hebben. Spreek! Weest een verklikker. En red levens. 

Voor Jeremy. 

“The boy was something that mommy wouldn’t wear”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s