11. Applaus én geld voor de zorgsector?

Al twee weken op rij komen wij elke avond stipt om 20u naar buiten om een liedje te beluisteren en te applaudisseren voor de zorgsector. Terwijl luiden de klokken van de kerk over Knokke-Heist heen zodat we elke dag toch minstens één keer effectief stilstaan bij het vele en vooral het gevaarlijke werk dat de zorgsector verzet. Bijna ging ik schrijven ‘momenteel aan het verzetten is’ maar dat is nonsens. De zorgsector, verplegers en verpleegsters, verpleegkundigen, dokters, kinderverzorgers, allen staan ze dag na dag wereldwijd de klok rond klaar voor ons die ziek worden, een ongeval krijgen of ‘iets’ voor hebben. Altijd. Overal. Vaak in moeilijke en gevaarlijke omstandigheden. Alleen zijn de omstandigheden nu extreem moeilijk. En extreem gevaarlijk. Maar de mensen die in de zorg werken, krijgen nu wél erkenning voor hun werk. Eindelijk.

Christel Bedert voor de zorgsector

Binnenkort staat ons land – en de wereld – een zeer zware economische crisis te wachten. De economie ligt al weken stil. Er is beterschap op komst maar het eindpunt is nog lang niet in zicht. Zelfstandigen zien hun inkomen verdwijnen en we staan met meer dan 1 miljoen mensen aan ‘den dop’. Er zijn allerhande premies en tegemoetkomingen beloofd maar geen kat die weet hoe we die gaan betalen. We beloven de HORECA om te terug te komen na de lockdown maar los van de social distance die we spontaan in acht gaan nemen, zullen we voor we terug op restaurant gaan ook dubbel en drie de portemonnee moeten controleren.

Ik wil de omvang van de besparingen die als het zwaard van Damocles boven ons hoofd hangen (nog) niet weten.

Maar ik zeg u één iets. De eerste die na Corona durft af te komen met ook maar iets van besparingen voor de zorgsector zal het geweten hebben.

Los van en over alle partijpolitiek heen : over my dead body!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s