23. Vlaanderen mijn land is prachtig.

Ik verneem van mijn contactpersonen bij Glenaki Tourism Consultancy, een PR bureau gespecialiseerd in toerisme met wie ik al vele jaren samenwerk, dat uit onderzoek van Tripadvisor blijkt dat 89%  van de reizigers zich op zijn gemak zal voelen om terug internationaal te reizen binnen de 6 maanden na de crisis, 48% wil al binnen de 3 maanden reizen.

Ik behoor tot de 48%. What did you expect? Ik behoor zelfs tot diegene die in juli – en dat is heel dicht binnen die drie maand – heel graag op wandelvakantie naar Zillertal zou gaan. Ik heb nog altijd hoop.

Ik lees in hetzelfde infobericht dat actieve vakanties het als nieuwe trend zullen halen van het massa all-inn tourisme. Ook zal er meer en meer dichtbij gereisd worden en we gaan volop voor de B-locaties, de Vallée du Loire in plaats van de Côte d’Azur bijvoorbeeld. De kans is groot dat ondanks alle goed hoop en dromen het deze zomer een Côte Belge vakantie zal worden. Dat is ook niet slecht natuurlijk, zeker niet als je bij ons aan zee het strand combineert met het hinterland.

Ik vertel geen zever. Kijk maar naar de foto’s van de Spaanse Linies in Damme waar Echtgenoot en ik vandaag op gewandeld hebben. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik zeker al 50 keer voorbij deze locatie was gefietst vooraleer ik er vandaag voor het eerst ben op gestapt.

Soms vraag ik me echt af waarom we met al die natuurpracht en geschiedenis die we dichtbij huis hebben überhaupt nog op reis willen gaan.

Vlaanderen mijn land is prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s