31. Give peace a chance #globalceasefire now

Waar mijn Corona-Chronicles meer dan 30 afleveringen geleden gestart zijn als ‘positieve nootjes’ in een wereld die getroffen is door – ik quote onze burgemeester – ‘een rotte ziekte’, zijn mijn schrijfsels uitgegroeid tot meer dan alleen maar het oplijsten van een reeks goede voornemens om mee te nemen naar het post-Corona tijdperk. Ik denk maar aan mijn trilogie over statistieken en aan mijn stuk over de 8 trends in International Sales na Corona.

Ondanks de variatie in de thema’s die aan al bod gekomen zijn en nog zullen komen, blijft één zaak voorop staan: het positief omgaan met de sociale gevolgen van dit Corona-fenomeen, het bouwen aan een positieve aanpak van de toekomst, het stilstaan bij de positieve aspecten die we vandaag meenemen naar morgen om zo te bouwen aan betere tijden voor onze kinderen.

Vandaar dat ik de oproep voor een Global Cease Fire hier mee wil ondersteunen. Ik heb de oproep gelezen in de nieuwsberichten van Knokke-Heist.  Daarin stond geschreven dat op vraag van Vredesstad Ieper burgemeester Graaf Leopold Lippens zijn collega burgemeester Emmily Talpe heeft laten weten dat ook Knokke-Heist als lid van Mayors for Peace, ten volle de oproep van secretaris-generaal Antonio Guterres ondersteunt voor een wereldwijd staakt-het-vuren. Ik citeer:  “Covid-19 zorgt ervoor dat onze economie, maar ook het sociale leven bijna helemaal stilgevallen is. Het is geen makkelijke tijd, ook niet voor onze Belgische steden gemeenten. Toch wil Knokke-Heist ook nu verder kijken dan zijn grenzen en solidair zijn met steden die vandaag slachtoffer zijn van oorlog en geweld, en met door oorlog in het binnen- of buitenland ontheemde burgers.”

Of zoals de secretaris-generaal het zegt: “Het is nu tijd om gewapende conflicten in lockdown te plaatsen, en de focus te leggen op de echte strijd voor het leven.”

Give peace a chance. Hoe naïef deze gedachte ook moge zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s