57. “Het kamperen is helaas een vakantieactiviteit die wordt aangeraden door virologen.”

In tijden van verwarring en onzekerheid neemt de mensch zijn toevlucht tot de voor hem vaste waarden. Met andere woorden: geen hotels en zeker geen vliegvakanties voor Echtgenoot en mezelf deze zomer. Hoe graag ik ook van de grond ga, er zal niet gevlogen maar gekampeerd worden tijdens de summer van 2020. Ons Sleurhut en bijtentje mogen de komende maanden voor iets meer dienen dan een paar weekendjes weg.

Maar… we zullen niet alleen zijn. Het kamperen is helaas een vakantieactiviteit die wordt aangeraden door virologen. Het goede nieuws daarbij is dat de social distancing moet gerespecteerd blijven. Dit willen zeggen geen opeenstapeling van caravans op veel te kleine plekjes. En vooral, geen verplichte socializing meer met campingburen. Voor ons Belgen is dit een hele opluchting. (Smiley)

Het andere goede nieuws is dat er volgend jaar exceptioneel veel tweedehands caravans en mobilhomes te koop zullen staan. Met mijn 15 jaar kampeerervaring met alle bijhorende geuren en kleuren (letterlijk) kan ik je verzekeren dat kamperen niet aan elke mens is gegeven. Niet iedereen loopt ‘s morgens graag met zijn rolletje wc-papier in de hand richting gemeenschappelijk sanitair. Of voor de gelukkigen die een eigen toilet hebben, niet iedereen gaat graag zijn sanitair bakje legen in het grote chemisch toilet. Niet iedereen staat graag in de rij te wachten om te douchen. Of doucht graag in eigen accommodatie op een halve vierkante meter terwijl de leden van je gezin (en ook de buren met wie je niet wil socialiseren) meeluisteren. Zelfs in de grootste sleurhut ever is de leefruimte klein. En – spoiler alert – zelfs glamping-kampeerders krijgen ongedierte binnen in hun tent.

Één zijn met de natuur onder een sky full of stars kan je al kamperende heel letterlijk nemen. Vandaar mijn voorspelling: er zullen volgend jaar veel occasies op de markt zijn. De campers en andere mobiele slaapplaatsen die dit jaar met extreem hoge marges verkocht worden, zullen volgend jaar aan dumpingprijzen rond onze oren vliegen. De wetten van vraag en aanbod zullen hun werk doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s