Als je zoon muzikant is…

Als je moeder bent en muziekliefhebber en je hebt een zoon die muzikant is en die zoon-muzikant staat na twee jaar conservatorium met optredens achter gesloten corona-deuren, terug op een podium voor publiek, doet dat iets met een mens. In de eerste plaats met de muzikant zelf die eindelijk terug de energie van zijn publiek kan voelen. Zeker ook voor de moeder die niet weet waar ze het meest moet van genieten. Van de muziek. Of van de zoon die de muziek maakt.

Deze dubbele vorm van genieten heeft bij mij geleid tot een exponentiële mix van gelukzaligheid waar ik de voorbije zomer in verschillende vormen uiting aan heb gegeven. Luid meezingen, nog luider toejuichen, applaudisseren, bisnummers vragen en dansen. Ik heb me volledig laten gaan en hoe heerlijk was dat.

Heerlijk was het om terug te kunnen dansen. Heerlijk was het om toestemming te hebben van de zoon om volledig los zu gehen op zijn muziek. Heerlijk was het om dat alles – zijn muziek en de gevoelens die daarmee gepaard gaan, onze blijdschap en trots – te kunnen delen met vrienden, familie en buren.

Het is een fantastische zomer (geweest) met fantastische optredens van Kleinpunk, King Jazz, Sugar & Spice, Thousand Suns en Mondo, allemaal bands waar zoon drummer of gastdrummer is. Het heeft ons hele gezin enorm deugd gedaan om dit te mogen beleven. En het heeft ons enorm deugd gedaan dit te kunnen delen. Vandaar een ongelooflijk dikke merci aan iedereen die de moeite heeft genomen naar een van de optredens van de zoon te komen kijken. Of het nu in onze eigen tuin was of op de Gentse Feesten. In ’t Verzet van Knokke-Heist, in de cafetaria van het gesloten zwembad van Oostende, in het Afrikamuseum in Brussel, in het stadhuis van Gent, op het terras van Koffiehuis Boon van Ertvelde of op dat van La Terrasse du Zoute, in Knokke Le Zoute. Merci daarvoor. Uw aanwezigheid staat in mijn hart gegrift.

P.S. Aan diegene die hun kat hebben gestuurd en de moeite niet eens hebben genomen om zoon eens een aanmoedigend berichtje te sturen. Of om op de een of andere manier mee te delen in onze blijdschap. No VIP of guestlist voor jullie later…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s