Nieuw en leutig : de GR1 31

We zijn gestart aan een nieuw wandelavontuur. Na de GR5a rond Vlaanderen en de GR128 door Vlaanderen hebben we vandaag etappe 1 gewandeld van de GR131 diagonaal door West-Vlaanderen. Een tocht van 148km. Een ideale afstand dicht bij huis om de wintermaanden mee door te komen. Kwestie van in beweging te blijven.

We spelen een thuismatch met deze wandeling. De GR131 start op de voormalige stadswallen van Damme, op 10km van onze deur, en trekt tijdens zijn eerst kilometers via het hinterland naar Moerkerke voorbij de Ruitershoeve, zowaar de plek waar Echtgenoot en ik aan elkaar werden gekoppeld. Een leutig gebeuren dat zich afspeelde tijdens het vieren van mijn verjaardag zo’n 26 jaar geleden.

Ook vandaag is het leutig. Wandelen is een trage manier van zich voortbewgeen met meer babbelmomenten onderweg dan tijdens het fietsen. We ontmoeten trouwers en een fotograaf, een oude man met een jong hondje, we kijken naar een vaart vol meerkoetjes en maken een praatje met 2 paarden.

Na Moerkerke gaat het via paden en padjes langs waterwegen richting Donk, een gehucht behorende tot de gemeente Maldegem, waar wij zover onze herinnering zich strekt nog nooit een stap binnen hebben gezet. We besluiten dat Donk ons eindpunt wordt voor vandaag. Wij nestelen ons in de gezellige warmte van Bistro ‘t Pleintje, waar Echtgenoot zich opwarmt aan het lokale bier genaamd ‘t Pleintje terwijl ik nip aan mijn Kirr. We smullen van gegrilde beenham met een verse tartaar.

Ondertussen raakt zowat de hele bistro met elkaar aan de praat. Een koppeltje dat 60 jaar is getrouwd, een veearts die recent op pensioen is, een tweetal dat in Zeebrugge woont en wij. Twee wandelaars uit Ramskapelle Knokke-Heist en hun Petit Chien.

Dicht bij huis op de GR131 zijn we helemaal thuis.

Meer weten over GR-wandelen : http://www.groteroutepaden.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s