Over hotels. Kabouters. En woensdagen.

Ik ben een krak in het uitkiezen van fantastische hotels. Prijs/kwaliteit top en schitterend gelegen. Volgens mij normen.

Vandaag slaap ik in Buitenplaats Bergse Bossen in Driebergen nabij Utrecht, in het centrum van Nederland dichtbij al mijn klanten. Het is de derde keer dat ik hier logeer, of de vierde. Soms tijdens mijn bezoek, als ik tijd heb, wandel ik een paar meter het bos in. Vandaag niet. Het is al donker bij aankomst en straks nog donker als ik terug vertrek. Ik durf alleen het bos niet in. Bang dat de kabouters me zullen ontvoeren, meenemen en voor hen laten koken. Iets wat ze zich snel zouden beklagen. Alhoewel. Ik heb veel ervaring opgedaan de voorbije jaren. Het zou misschien nog meevallen. En ik heb nog groetenpatés in de koeling van mijn wagen zitten. Misschien kan ik ze daar wel zoet mee houden. Of net niet. Eigenlijk zou ik het niet erg vinden om voor de kabouters te koken. Als er maar cava is.

Gisteren was er geen cava. En geen bos en dus geen risico op ontvoering. Mijn hotel dat op de website een oase van rust beloofde, met zicht op weides en water, was gelegen tussen de autosnelweg, de treinsporen en de hoogspanningskabels. Misschien was het er vroeger rustig. Het restaurant was gesloten. In de minibar enkel bier. Ik had gelukkig om 14u een fishburger in de MacDonalds gegeten. Ik had nog een eviaantje bij me. En er lagen 2 stukjes chocolade als welkomsgeschenk ik mijn kamer. De treinen en de auto’s waren stil ’s nachts. Of ik heb ze toch niet gehoord. Ik heb geslapen als een roos. En het ontbijt was over-overheerlijk. Uiteindelijk toch een tophotel.

Vandaag is er een Prosecco. En een glaasje Chardonnay. Een zalmmoot met pastinaak crème, frietjes in de schil en – halleluja – zoete Hollandse mayonaise. Alleen al daarvoor ben ik graag op bezoek in Nederland.Straks kruip ik onder de dons met twee hoofdkussens. Ik lees verder in Het Complot van Laken. En ik doe nog een Netflixje. Wendesday. Aflevering 5. Essentiële televisie en een katapult terug in de tijd.Bij deze een warme oproep aan iedereen die met televisie en streamingsites bezig is om The Addams Falily heruit te brengen. En Lost. Maar dat is een ander verhaal. Voor een andere keer. In een ander hotel. En een ander bos.

 

Een gedachte over “Over hotels. Kabouters. En woensdagen.

  1. Michel

    Mooi geschreven Christel ! Ik kijk al uit naar je volgend verhaal ! Zoals je weet ben ik niet alleen fan van je zoon ! Genegen groetjes!
    Michel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s