Chocolatier M wint zilver op World Final

Wij wisten het al maar nu wordt het nog maar eens bevestigd: de Knokse Chocolatier M sluit aan bij wereldtop. David Maenhout werk op de World Final voor Chocolade in Londen gelauwerd met niet één maar twee Zilveren Medailles.

Afgelopen weekend vond in Londen tijdens de ‘The Chocolate Show’ de World Final plaats van The Chocolate Awards.
Wat de Olympische Spelen zijn voor sporters, zijn de ‘Chocolate Awards’ voor chocolademakers. Het is één van de meest gerenommeerde wedstrijden ter wereld voor pralines en chocolade.

Chocolate Designer David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke won in de voor zijn deelgenomen en belangrijkste categorieën, die van de pralines in pure en in melk chocolade, maar liefst twee Zilveren Medailles!
De eerste Zilveren Medaille werd uitgereikt aan hun Umami praline gemaakt op basis van ambachtelijke Japanse soya-saus en geroosterde sesam, de andere aan een overheerlijke donker gebrande karamel met toets van zeezout. De Umami praline met zijn unieke look is de laatste jaren een ware hype geworden in Japan. De jury was tijdens de uitreiking lovend over de finesse van de praline van de Knokse chocolatier. De gouden plakken in hun categorie waren voor een Zweedse en Britse collega.

De kwaliteit lag tijdens de finale waanzinnig hoog. Wat de erkenning extra glans geeft voor de chocolatier is dat de volledige wedstrijd blind werd beoordeeld door een dertig-koppige internationale en professionele jury.
“Er werden sinds begin dit jaar reeds preselecties gehouden in letterlijk alle delen van de Wereld,” aldus David. In de Europese preselecties wonnen we reeds drie maal een gouden award in drie diverse categorieën, waarmee we uiteindelijk door konden gaan naar de wereldfinale in Londen. Leuk weetje,” voegt hij er nog aan toe. “De gebruikte soya-saus voor de Umami praline is één van de drie laatst ambachtelijk gemaakte in de wereld en wordt ook gebruikt aan het Keizerlijk hof van Japan. Om maar een idee te geven van de topkwaliteit van ingrediënten die voor dergelijke wedstrijd gebruikt worden. De Umami praline is één van de uithangborden van Chocolatier M geworden de laatste vijf jaar.” Dochter Louise mocht mee de erkenning van papa in handen nemen.

Chocolatier M uit Knokke, opgericht in 2005, is Internationaal Ambassadeur voor de Belgische chocolade voor Barry-callebaut en werd in 2013 uitgeroepen tot de allereerste ‘Chocolatier van het jaar’ door de culinaire gids Gault&Millau en tot ‘Chocolate heaven’ door Britse Foodepedia.

CHOCOLATIER M
Sylvain Dupuisstraat 38
8300 Knokke (Knokke-Heist)
BELGIUM
+32/50/614460 (10u-18u sluitingsdag: woe) – info@chocolatier-M.behttp://www.facebook.com/chocolatierMhttp://www.chocolatier-M.be

*****

Wist je trouwens dat David Maenhout speciaal voor de voorbije Blue&White party een een exclusieve Blue&White praline heeft ontworpen? Het was niet eenvoudig, vertelde hij ons, om de blauwe kleur in de praline te verwerken, maar wie een goodie bag wist te bemachtigen, zal het beamen…ze waren Blue&White lekker!

chocolatier m (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s