3. #erschuilteenhuisvrouwinmij

…maar ze is vaak ver te zoeken.

‘t Is een hashtag die ik al vaak heb gebruikt op de stories van mijn persoonlijke Facebookpagina en mijn Instagram, meestal op momenten dat ik tussen mijn drukke dagen op de baan door thuis eens een aanval kreeg van huisvrouwelijkheid. Vaak was dit op zondagmorgen. Ik stortte mij toen telkens op de strijk terwijl ik simultaan de politieke wijsheid opdeed van de Zevende Dag. Het kijken naar dat entertainend Tv-programma heb ik lang voor Corona al vervangen door het luisteren naar mijn gevarieerde Spotify playlist. De opgehemelde wijsheid van de gasten van de Zevende Dag werd te beschamend fake om waar te zijn. De strijk is gebleven. 

#erschuilteenhuisvrouwinmij en ik zal ze de komende tijd wat vaker vrij laten. Wassen, strijken, plooien. Vegen, dweilen, wringen. Poetsen, wrijven, drogen. Niet alleen heb ik daar nu volop tijd voor. Het is ook van moeten omdat het veiliger is voor mijn lieve Plus Home Service hulp om thuis bij haar kindjes te vertoeven eerder dan bij ons.  

Maar er is meer. Ik heb ontdekt dat de rustgevende routine van het huishoudelijke werk louterend werkt voor de ziel. Ik vind deze lyrische bedenking niet voor u uit, beste lezer, verre van. Ik heb het zelf gevoeld én het is (toch minstens pseudo-) wetenschappelijk bewezen.

Het zit namelijk zo. We kunnen niet ontkennen dat Corona ons de voorbije en nog volgende weken veel stress heeft gegeven en nog zal geven. Als er één iets goed werkt als stress-remmer, is het wel het uitvoeren van makkelijke, routinematige taken. Zoals de strijk. Als je dit bovendien kan uitvoeren in een omgeving die vrij is van rommel (laat het los, weet je wel) en die misschien zelfs met water en kuisproducten schoon gemaakt is, kan je onmiddellijk al vrijer ademen, vooral als je de Ajax met Eucalyptus hebt gebruikt. ‘T Is een gedachte die ik zal koesteren. Straks, in het post-Corona tijdperk.

Ondertussen geef ik graag nog een vleugje muziek mee. Ik heb het gekozen omdat Freddy Mercury blijkbaar ook iets had met #erschuilteenhuisvrouwinmij

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s